Beeld je in: je vader is oncoloog, je moeder psychiater, je man cardioloog, zelf ben je internist en dan krijg je opeens de diagnose niercelkanker. Na behandeling ben je uiteindelijk kankervrij. Maar na je tweede operatie zie je van alles met je lichaam gebeuren en je begint je zorgen te maken. De stress loopt op en je besluit een collega ‘s avonds laat nog WhatsApp te sturen. Je stuurt een foto met de vraag ‘Is dit een normale reactie van mijn lichaam?’ En ja, met een spoedig antwoord kun je heerlijk met een gerust hart gaan slapen. Maar hé… Sabine heeft een netwerk vol artsen om zich heen. Zou dit niet voor iedereen beschikbaar moeten zijn?

Standaard een dokter op zak hebben en even checken of iets normaal is? Geen dagen wachten voordat je eindelijk bij een huisarts terecht kan en je zonder stress kan gaan slapen. En dan hebben we het niet eens over de kostenbesparingen gehad.. Wij stapten Op De Fiets Met Sabine Pinedo, internist en oprichter van Vital10. Zij verteld haar verhaal.

In de volgende aflevering stappen we Op De Fiets Met.. Tijn Elferink. Met niet als hoofdvraag hoe je stress kan verminderen, maar wat is nu ECHT gezond? In zijn zoektocht om zelf vitaal en gezond te leven liep Tijn tegen zoveel tegenstrijdige uitspraken aan dat hij zelf begon te twijfelen over wat nou wel en wat niet gezond is. De een zegt dat zuivel slecht is, terwijl de ander zegt dat zuivel goed is?! Benieuwd naar zijn ervaring? Bekijk dan snel zijn Op De Fiets Met.. aflevering.