Paniekaanvallen, stress en angsten begonnen Fabio zijn leven te beheersen. Iets dat niet hoort bij een jonge energieke twintiger. In zijn zoektocht om hier zo snel mogelijk vanaf te komen begon hij zich te verdiepen in de kracht van bewegen. Niet zomaar een rondje hardlopen, maar hij heeft tot de bodem uitgezocht welke fysieke en mentale voordelen het heeft om te bewegen. Binnen no time was hij van al zijn klachten af: geen paniek aanvallen meer, zijn stress was verminderd en zijn angsten waren verdwenen.

Inmiddels heeft Fabio deze methode doorontwikkeld en helpt hij mensen om hetzelfde te ervaren. Naast het ontwikkelen van zijn eigen SPAT verandert methode, schreef hij het boek ‘Intelligent bewegen’. Dit boek is mede vorm gegeven door Bram Bakker, Erik Scherder en Toon Gerbrands.

In deze aflevering verteld Fabio waarom we alle stappentellers in de prullenbak moeten gooien en hoe we naar ons lichaam moeten luisteren… Sporten is niet hetzelfde als bewegen, bewegen is een vorm van sporten. en door regelmatig te bewegen worden successen geboekt. Loop je vast tijdens een moeilijk vraagstuk op werk? Probeer dan eens te bewegen en je zal merken dat je arbeidsproductiviteit verhoogt en je stress verminderd.

In de volgende aflevering stappen we Op De Fiets Met.. Bert Peeters. Hij verteld in deze aflevering hoe belangrijk het is om snel te veranderen en wat dit betekend voor zijn medewerkers. Bert heeft zijn eigen IT-bedrijf LINKIT. In de IT-wereld gaan de innovaties en veranderingen in de meeste gevallen sneller dan in een andere branche. Echter is Bert ervan overtuigt dat in elke branche verandermanagement belangrijk is. Aandacht besteden aan deze veranderingen is van belang, bewust bezig zijn met verandermanagement.