Hoe behoud je vitale medewerkers als je ruim zes weken onder water zit met 62 mensen aan boord van een onderzeeër? Deze bijna onmogelijke opdracht gaf commandant van de onderzeedienst Berend van de Kraats zichzelf een aantal jaar geleden. Hierin nam hij zijn taak uiterst serieus en wilde een bijdrage leveren om medewerkers vitaal te houden.

Inmiddels is hij People & Culture manager binnen het Ministerie van Defensie en grondlegger van de BOOST beweging. BOOST draagt bij aan vitaliteit voor de defensiemedewerker. Met andere woorden, BOOST stelt eigenlijk de defensiemedewerker weer in staat om samen op pad te kunnen gaan. Uiteraard is vitaliteit daar een belangrijk onderdeel van! Het begon als een pilot met de focus op gezonde voeding, beweging en slaap. Inmiddels is BOOST uitgegroeid tot een volwaardig vitaliteitsproject.

We stapte Op De Fiets Met Berend en praten over BOOST. Waar lagen zijn valkuilen en hoe geeft hij nu vorm aan BOOST? Bekijk hieronder de video of beluister de podcast en kom erachter hoe Berend in een organisatie van ruim 50.000 mensen vitale medewerkers behoudt.

Benieuwd naar de volgende aflevering?

In de volgende aflevering komt Frank Boerstra Op De Fiets Met Tijs. Als HR-directeur neemt hij een leiderschapsrol als het gaat over verandermanagement. In de laatste jaren is verandermanagement namelijk een belangrijk begrip geworden binnen organisaties. Want hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers in beweging komen en dat ze deze veranderingen positief aangrijpen? Want ondanks veranderingen wil je jouw medewerkers natuurlijk zo vitaal mogelijk houden. Benieuwd naar de aflevering met Frank? Klik dan snel door!